Boga-völgye

A Boga-medencéjében legalább 3, szorosan kapcsolódó, rendkívül elszűkülő szakaszt figyelhetünk meg:

A Bulbuci-szoros közvetlenül a Bulbuci-forrásból indul ki, a Boga bal oldali mellékfolyója. Vadság és megközelíthetetlenség jellemzik. A Piatra Ciungilor és a Piatra Cainilor meredek, szakadékos hegyoldalai határozzák meg a völgy irányát, melyet ugratók és vízesések sokasága jellemez.

Az Oselu-völgy a Piatra Ciungilor oldalának aljában található forrásból ered, és egy tölcsérszerű völgyet alakított ki magának. A Piatra Ciungilor meredek hegyoldalában az egyik legismertebb turistalátványosság az Oselu vízesés.

A Boga-völgy az azonos nevű forrásból indul ki, melyet nemcsak tekintélyes vízhozama, hanem a fölötte tornyosuló Boga-kövek is a környék egyik jelképévé avatnak.  Ugyancsak a Boga-völgyből járhatók be a rendkívül vadregényes, helyenként szinte járhatatlan mellékfolyók.

A Valea Rea lentről egy rövid szakaszon egy traktorúton követhető. Egy hirtelen kanyar után meredeken vájja be a hegyoldalat, egy különösen omladékos, nehezen járható, vízesésekkel tarkított úton verekszi ki útját a Horgas-havassal.A Plaiului-völgy, amely a Pietroasa-Padis jobb oldalán található, ugyancsak látványos kanyonon keresztül vezet, szintén szakadékokkal, omladékokkal, barlangokkal, vízesésekkel nehezíti meg a bejárást.

Felhasználónév:
Jelszó:
Bezár